Næringsgjær som pulver er et glutenfritt produkt som kan erstatte ostesmak i veganske retter. Gjærpulver omtales ofte som veganernes ostesmak. Næringsgjærpulveret kan brukes som smaksgiver i sauser, brød, paier, grøt, tofumarinader og andre middagsretter. Gjærpulveret er laget av tørket og inaktivert bakegjær (Saccharomyces cerevisiae) som er dyrket på sukkerroemelasse. Næringsgjærflakene har et høyt proteininnhold og en nydelig osteaktig smak. Dette produktet er først og fremst laget som ingrediens i matlaging. Gjæren er inaktiv og kan ikke brukes som hevemiddel.
Oppgitt næringsinnhold per 100g.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|---|---|
100 gram gjær, tørket, inaktiv. | ||
Energi | 1467 kJ/349 kcal | |
Fett | 5,0 g | |
- herav mettede fettsyrer | 1,0 g | |
Karbohydrat | 19 g | |
- herav sukkerarter | 1,0 g | |
Kostfibre | 20 g | |
Protein | 47 g | |
Salt | 0,25 g |
Næringsgjærpulveret brukes som smaksgiver og krydder i retter som sauser, brød, paier, grøt, tofumarinader og andre middagsretter. Den ostelignende smaken gjør gjærpulveret velegnet i retter hvor det normalt vil være ost.
Gjæren er inaktiv og kan derfor ikke brukes til brygging av øl eller som hevemiddel.
Oppbevares tørt og ikke for varmt.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.