Næringsgjær som pulver er et glutenfritt produkt som kan erstatte ostesmak i veganske retter. Gjærpulver omtales ofte som veganernes ostesmak. Næringsgjærpulveret kan brukes som smaksgiver i sauser, brød, paier og andre middagsretter. Gjæren er inaktiv og kan ikke brukes som hevemiddel. Gjærpulveret er laget av tørket og inaktivert bakegjær (Saccharomyces cerevisiae) som er dyrket på sukkerroemelasse. Næringsgjærflakene har et høyt proteininnhold og en nydelig osteaktig smak. Dette produktet er først og fremst laget som ingrediens i matlaging.
Oppgitt næringsinnhold per 100g.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|---|---|
Inaktivt gjær (Saccharomyces cerevisiae). | ||
Energi | 1432 kJ / 341 kcal | |
Fedt | 4,2 g | |
- heraf mættede fedtsyrer | 0,6 g | |
Kulhydrat | 19 g | |
- heraf sukkerarter | 16 g | |
Kostfibre | 22 g | |
Protein | 46 g | |
salt | 0,09 g |
Brukes som smaksgiver i sauser, brød, paier og andre middagsretter.
Gjæren er inaktiv og kan derfor ikke brukes til brygging av øl eller som hevemiddel.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.