Om du skal ha gresskarlykt til Halloween i år, så er denne oppskriften perfekt til fruktkjøttet som blir til overs.
Frys gjerne ned gresskarpuréen i porsjoner så du enkelt kan lage deg en gresskarlatte utover høsten.
Gresskarpuré
- Rens ut gresskarkjøttet av gresskaret. Del i mindre biter og fjern gresskarkjernene.
- Kok gresskarbitene på middels temperatur til de er møre, omtrent 15-20 minutter.
- Ha over i en blender eller bruk en stavmikser og kjør til en helt jevn puré. Spe evt med litt vann dersom puréen blir for tørr.
Kryddermiks
- 1,5 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt muskatnøtt
- 1/4 ts malt stjerneanis
- 1/4 ts malt kryddernellik
Dersom du har hele krydderkorn, så kan du enkelt male disse med en morter, eller en liten elektrisk kaffekvern.
Krydret gresskarlatte
- 1 dl mandelmelk
- 1/2 dl kokosmelk
- 1 ss kokosblomstsukker
- 2 dråper Steviosa vanilje
- 1 ss gresskarpuré
- 1/2 ts kryddermiks
- 1 shot espresso (eller 2 ts pulver kaffe blandet med 50 ml vann)
Ha kaffe, melk, kokosblomstsukker og gresskarpuré i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører.
La det bli så varmt at det begynner å dampe, trekk deretter melken bort fra varmen og tilsett resten av ingrediensene.
Topp gjerne latten med pisket kokoskrem og et dryss kanel. Nyt!