Matcha grønn te har et bredt spekter av helsemessige fordeler, fra det høye antioksidantinnholdet, til dets langsomme og jevne frigjøring av koffein. Du trenger en liten bolle, gjerne en matchavisp samt melkeskummer.
Ingredienser
0,5-1 ts Matcha, økologisk grønn te pulver
1 ts Manuka honning MGO 400
2 dl plantebasert melk
1,5 dl varmt vann
Ceylon kanel
1. Hell matcha pulver i en liten bolle.
2. Varm vannet, men la ikke vannet koke. Sterk varme kan ødelegge den delikate smaken av matcha. Hell det varme vannet i bollen med matchaen.
3. Visp kraftig i et sikk-sakk-mønster i cirka ett minutt, til det er skummende.
4. Hell vispet matcha over i et stort krus, og tilsett deretter litt mer varmt vann. Rør inn en teskje manukahonning til den løser seg opp.
5. Bruk en melkeskummer til å varme og skumme melken. Gjerne usøtet mandelmelk eller havremelk. Hell skummet melk over matchaen i kruset ditt.
6. Dryss over kanel, rør rundt og nyt!