Ingredienser til ca. 8 stk kokosspøkelser:
- 3 gelatinplater
- 0,5 dl kokende vann
- 2 økologiske eggehviter
- 70g sukrinmelis
- 4 dråper Steviosa flytende vanilje
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 8 minutter. Gelatinen skal være helt myk. Klem ut vannet av gelatinplatene med hendene og smelt gelatinen i 0,5dl kokende vann. La det avkjøles litt.
- Skill eggehviten fra eggeplommen og la det hele romtempereres litt.
- Pisk eggehviten stiv (ca.10min) med en elektrisk visp før du tilsetter melis og vanilje litt etter litt. Når eggehviten er blank og stiv tilsettes gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk videre på middels hastighet i ca. 15 minutter. Eggehviten skal igjen være blank og stiv.
- Dryss kokos på et fat. Ha eggehviteblandingen i en sprøytepose og form kokosspøkelser. Sett de kaldt. Plasser de i fryseren om du vil fremskynde prosessen.
Sjokoladepynt med kokosstrø:
- 70g mørk sjokolade, for eksempel Vgan sukkerfri eller Sukrin sukkefri
- 1 ts kokosolje
- kokosstrø
Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Pensle noen av kokosspøkelsene med sjokolade. Noen kan du toppe med kokos og feste på øyne, eller du kan male på øyne og munn med litt melisglasur.
Hvit pynt:
- Litt Sukrinmelis blandet med litt vann. Miks sammen med en skje til en litt tykk konsistens.
Øyne kan du lage med melisglasur/sjokolade, eller kjøp ferdige.
Sett spøkelsene i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Happy spooky Halloween!