Kokos panna cotta; Her som en fest-trio:
1 ss gelatin økologisk eller 1 ts agar agar (vegansk)
2 bokser kokosmelk (250ml x 2, for eksempel økologiske i pappkartong fra Santa Maria)
1/2 lime
1 ts vaniljepulver eller Plantforce proteinpulver med vaniljesmak
4 ss sukrinsirup
Varm forsiktig opp en av kartongene med kokosmelk, men ikke la det koke. Tilsett deretter gelatin/agar agar og visp til den er helt oppløst. Pass på at det ikke blir igjen små klumper i blandingen. Ha så i resten av ingrediensene og bland godt. Fordel panna cottaen i serveringsglass (ca. 4stk.). Sett i kjøleskap i rundt 4 timer til den har stivnet helt.
Bringebærsaus
2 dl frosne bringebær
1 dl vann
3 ss sukrinsirup (eller annen søtning)
1 ts FOS (kan droppes)
1/2 lime
Kok bærene til de er helt tinte. Rør inn resten av ingrediensene. Bruk enten en gaffel til å mose bærene eller en blender. Om du ønsker en glatt konsistens siler du sausen. Ha over i et glass og la avkjøles helt i kjøleskap. Fordel over panna cottaen før servering. Topp gjerne med friske bær og karamelliserte mandler.
Karamelliserte mandler
40 g mandler
1/2 ts Cocosa extra virgin kokosolje
1 ss sukrinsirup
1 klype Himalayasalt
Smelt kokosolje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek til de er gyldne. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt. Ha over i en bolle og la avkjøles. Perfekt topping til panna cottaen.