Ingredienser:
- 150 g mandler, snittet eller grovt hakket
- 3 egg
- 250 g Helios Rårørsukker eller Helios Kokossukker
- 1 klype Himalayasalt
- 400 g Helios siktet speltmel
- ½ ts Helios vaniljepulver
- 2 ts Helios bakepulver
- 1 ss Helios Ceylon kanel
- 1 ts Helios malt ingefær
- 1 ts Helios kardemomme
- 1 ts malt nellik
- En klype malt pepper
Fremgangsmåte:
Grovhakk mandler og rist dem forsiktig i en stekepanne. Separer eggehviter fra eggeplommer. Rør sammen eggeplommer og sukker med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete. Pisk eggehvitene stive. Vend så eggehvitene forsiktig sammen med eggeplommene, litt etter litt.
Så er det på tide å tilsette mandler, og rør speltmel, bakepulver og krydder forsiktig inn til du får en gankse fast deig.
Del deigen i 3, og rull til avlange, tykke pølser på et stekebrett med bakepapir, og press dem forsiktig flatere til de blir ca 2 cm høye og 5 cm brede.
Stek på 175 grader (varmluft) i ca 30 min. Ta de ut på et skjærebrett og skjær ca 2 cm brede skiver, på skrå.
Avkjøles på rist.
Ønsker du dem ekstra sprø, kan de også etterstekes litt (5-10 minutter) på lav varme, etter at de er skjært opp.