Så enkelt kan det være å lage din egen fermenterte ketchup. Vi bruker gjerne oppskriften fra Berit Nordstrand, den er superenkel å lage. Ingrediensene rører du lett bare sammen, men selve fermenteringen tar noen dager.
- 3 glass økologisk Tomatpurè
- 0.5 dl Helios Lønnesirup
- 0.5 dl myse, som Molkosan fra A. Vogel
- 2 ss Helios Eplecidereddik
- 1 ss Helios Himalayasalt
- 1 ts allehånde
- 1 fedd hvitløk, finhakket
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
- Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
- La glasset stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet. Dette tar 2-4 dager.
- Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Om du tåler mer syrlighet la den stå litt til. Pass på at den ikke overgjærer, for da smaker den ikke godt lenger.
- Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.
Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som er en del av samarbeidet med TV2, Berit Nordstrand og Helios.