Skip to main content
Til toppen
Gratis frakt fra 499,-
Fermentert hjemmelaget ketchup

Fermentert hjemmelaget ketchup

Ketchup fra butikken er ikke bare tomater, men både sukker og tilsetningsstoffer. Lag din egen sunnere variant og la barna få så mye ketchup de vil!

Så enkelt kan det være å lage din egen fermenterte ketchup. Vi bruker gjerne oppskriften fra Berit Nordstrand, den er superenkel å lage. Ingrediensene rører du lett bare sammen, men selve fermenteringen tar noen dager.
 

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
  2. Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
  3. La glasset stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet. Dette tar 2-4 dager.
  4. Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Om du tåler mer syrlighet la den stå litt til. Pass på at den ikke overgjærer, for da smaker den ikke godt lenger.
  5. Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.

 


Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som er en del av samarbeidet med TV2, Berit Nordstrand og Helios.

Lenker
Min side