Oppskriften gir ca. 15 kuler (2-3 biter per servering):
• 1 cup/2,4 dl frosset jordbær
• 1 cup/2,4 dl havregryn
• ½ cup/1,2 dl usaltede rå solsikkefrø, pekannøtter eller valnøtter
• ½ cup/1,2 dl kokosnøtt- eller mandelmel
• 1-2 ss kokosolje
• 1 ss Manuka honning
• Usøtet kokosstrø (som kulene skal rulles i). Bruk gjerne denne typen og kjør den litt i en blender først for små biter.
Ha jordbær i en foodprosessor og kjør til små biter. Tilsett de neste tre ingrediensene og 1 ss kokosolje. Miks til blandingen blir en fin deig og begynner å danne seg til en ball. Hvis blandingen ser for tørr ut, mikser du litt lengre for å frigjøre de naturlige oljene fra nøttene og frøene. Hvis dette ikke er tilstrekkelig, tilsett en ekstra spiseskje med kokosolje, omtrent en teskje av gangen🥥
Bruk en liten teskje til å lage kulene med og hjelp til med hendene. Om nødvendig, frys blandingen litt for å få riktig konsistens til å rulle kulene🍓
Ha kokosmassen på en tallerken og rull kulene i massen til de er helt dekket. Legg de ferdige jordbærkulene i en lufttett beholder i kjøleskapet. Avkjøl minst 2 timer eller over natten🌙
Disse må nytes kalde da de ikke holder formen i romtemperatur❄️
Så er det bare å nyte til noe varmt i koppen eller på farten for litt ekstra energi🍵☕️🫖

Energy Bites med Manuka honning
Lag deg noen nydelige energikuler som er helt perfekte å nyte til noe varmt i koppen eller på farten for litt ekstra energi.