Oppgitt næringsinnhold pr. 100g.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|---|---|
Agar Agar. | ||
Energi | 774 kJ / 193 kcal | |
Fett | < 0,5 g | |
- herav mettede fettsyrer | 0 g | |
Karbohydrater | 3 g | |
- herav sukkerarter | 0 g | |
Kostfiber | 88 g | |
Protein | < 0,5 g | |
Salt | 0,10 g |
Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i mat.
1 ts (2,5 g) rekker til 750 ml væske. Kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.
Prøv deg alltid frem.
Oppbevares ved romtemperatur, tørt og ikke i direkte sollys.
Det var ved en tilfeldighet at en japansk kokk i 1660 oppdaget den gelerende virkningen ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar utvinness av de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina. Agar Agar er mere enn kun en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt, naturlig algeekstrakt.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.