Oppgitt næringsinnhold pr. 100g.
Ingredienser | mengde | % av RI |
---|---|---|
Agar Agar. | ||
Energi | 774 kJ / 193 kcal | |
Fett | < 0,5 g | |
- herav mettede fettsyrer | 0 g | |
Karbohydrater | 3 g | |
- herav sukkerarter | 0 g | |
Kostfiber | 88 g | |
Protein | < 0,5 g | |
Salt | 0,10 g |
Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 lett toppet ts. (3-4 g) rekker til 750 ml væske. Ca. 5 ss av den kalde væsken tas fra og røres opp med Agar Agar. Deretter tilsettes den øvrige væsken og kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.
Det var ved en tilfeldighet at en japansk kokk i 1660 oppdaget den gelerende virkningen ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar utvinness av de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina. Agar Agar er mere enn kun en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt, naturlig algeekstrakt.
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.